top of page
Search
  • Writer's pictureSofie Engell

Sådan forbereder du dig på flyvetur med børn

Vores 22 timers rejse til Bali


Jeg har fået utrolig mange spørgsmål omkring flyveturen til Bali med to små banditter. Så jeg vil dele lidt af de erfaringer vi har gjort os. Håber at I finder indlægget brugbart :)


Når du skal rejse med børn er det rart at være godt forberedt, det gør turen langt hyggeligere for alle parter hvis der er styr på nogen enkelte punkter. Inden jeg købte billetterne, ringede jeg til flyselskabet for at høre om de havde nogle babycots ledige på det fly jeg ønskede. Med 17 timers flyvetur og en 3 mdr. gammel baby er dette et must. Vi brugte den utrolig meget, specielt ved måltider var den uundværlig. Den gav os under hele turen frie hænder, til at kunne hygge om vores 2 årige dreng James og lige få lidt søvn selv.


Derudover tænkte vi meget over at booke sæder så sandsynligheden for at en anden ville booke sæde ved siden af var lille. Så på alle flyrejser havde vi 4 sæder, så kunne vi ligge James på to, så han sov ordentligt og vi tog et hver min mand og jeg. Hvis ikke dette er muligt har Stokke en supersmart håndbagage hvor du kan folde den ud til en "seng til barnet".Min erfaring er at det altid er utrolig koldt i flyene. Så vi gav drengene tøj på som kunne bruges lag på lag, dette for at undgå at slæbe varmt tøj med til Bali. Lag på lag tøj var for os, strømpebukser, bloomers, body u. ærmer, langærmet body, og sidst en luftig skjorte som vi kan bruge på Bali til at beskytte for solen. Dette outfit fik begge drengene på og James fik sine sandaler på. Derudover medbragte vi en babydyne til Marco. Dette fungerede utrolig godt, drenge var dejlig varme under hele turen. En babydyne er dog ikke nødvendig, da de i flyet har masser af tæpper. Jeg troede den ville være rar at have, da der kan være koldt med Aircon der hvor vi skal bo. Men vi har faktisk ikke brugt aircon så meget, da begge børn blev forkølet når det var for koldt, så vi har slukket den og drengene sover i ble. Så lad endelig dynen blive hjemme og medbring hellere et lille bomuldstæppe.


Vores tanker inden afrejse var mest på James, da Marco jo er så lille så han bare spiser og sover det meste af tiden. Vi ville sikre os at det blev en god oplevelse for ham (og alle andre i flyet :') ) Så vi købte et par biler (James er tosset med biler) som vi fik pakket ind, så vi, når han havde brug for underholdning, kunne give ham en lille gave. Dette fungerede fuldstændig efter hensigten. Når han begyndte at kede sig fik han en gave og så var han underholdt et par timer. En anden ting James er glad for for tiden er Rasmus Klump, så vi hentede Rasmus Klump appen på min telefon og købte et par ekstra film så kunne han sidde og se dem når han havde brug for det. Denne app er rigtig god for den kan bruges offline, ikke alle apps kan det, så husk at tjekke det inden du køber en masse ekstra i appen :) James har aldrig fået figen stænger, men her til turen købte jeg et par poser og det har virkelig reddet os fra nogen situationer, når han var sulten/presset. Lidt bestikkelse er vel ok når man er presset nok ;) Et par briks juice til når vi letter og lander, de hjælper James med at kunne udligne trykket i ørene, og så var hans førstehjælps kit klar.


Jeg tog en lille bambusbøtte med låg med, som vi havde bær osv. i. Denne bøtte var genial under rejsen også da vi til morgenbuffet på hotellerne kunne tage lidt mad og frugt med til dagens udflugt. Vi brugte bøtten dagligt de to måneder vi var afsted :)


Hvad er ellers vigtigt at have i håndbagagen? Masser Bleer, vi brugte langt flere end forventet på denne tur. Tror vi endte på en 10-12 stk. vi ville ikke risikere at det røg gennem tøjet og så skulle stå og bakse med det på et lille flytoilet. Så vi skiftede nok drengene lidt oftere end ellers. Men bleer er bare ikke noget du vil løbe tør af flere 1000 km over jorden. Vi havde medbragt et pusleunderlag, dette skal være let at folde op og ud med en hånd, da du jo står på meget lidt plads med bebs i den ene arm. Tror puslemåtterne fra Camcam fungere godt, vores fra numero 47 virkede ikke specielt godt her, den lange snor blev viklet ind i alting og var nogle gange umulig at få foldet ud med en hånd, hvis ikke den var pakket sammen ordentligt.


Vi havde pakket drengenes natdragte ned i håndbagagen og et par bodyer, in case vi havde et uheld og skulle skifte tøj. Igen prøv at nøjes med noget som du skal bruge på ferien også i stedet for at slæbe rundt på en masse varmt tøj. Vi brugte overhoved ikke natdragterne på turen så dem dropper vi næste gang.
Bæresele/slynge er et must. På flyet hvis den lille ikke vil ligge er det enormt rart at kunne tage bebs på maven og så kan man falde i søvn når bebs sover. Også hvis der er mellemlandinger er en bæresele/slynge uundværlig. Dog skal du være opmærksom på at det er en let og luftig én hvis i skal til varmen. Ellers får i den ikke brugt når i kommer frem da det ganske enkelt bliver for varmt. Vi brugte denne bæresele som er nem at ånde i og super nem at bruge.


Vi havde vores søskende vogn med da begge drengene sov lur, men det var helt unødvendigt. Jeg vil en anden gang anskaffe en af de helt små som kan pakkes til håndbagage og bruges ved mellemlandinger, er let at transportere osv. ex. denne her klapvogn og hvis begge børn skal sove mens vi er på tur kan den ene sove i bære sele, men langt hen af vejren timede vi det, så vi blev et sted når de sov samtidigt.

VIGTIGT! Hvis I rejser 2 voksne, husk at tag en snak om hvad I er gode til og hvad der kan gøre jer presset. Min mand og jeg lavede fx. en aftale inden afrejse om at jeg tog alle bleer på flyturen, da han bliver enormt presset af at skulle stå og bakse med sådan noget på et flytoilet med så lidt plads, uden ordentligt udstyr osv. det er ikke noget der rør mig, så det var oplagt. Til gengæld er han god til at hygge med James, med spil, film og få aktiveret ham, mens jeg var meget på det praktiske. Bare tag snakken og så husk og få talt løbende om det er ok for alle som det er :) Derudover er du super vigtigt at i sørger for at få sovet på skift. Tag ørepropper med og sørg få at få noget hvile.


TIP:

Sørg for at pak jeres håndbagage praktisk, så det er nemt at hive tingene op i i sikkerhedskontrollen og ikke mindst når i skal bruge ting på flyet. Vi havde pakket alt i separate stofposer, så en pose til pusleting, en pose til legetøj, en pose til mad, en pose til væske osv. dette gjorde det super nemt at få fat i det vi skulle bruge uden at skulle hive ALT ud af tasken. Denne taske er simpelthen så smart som håndbagage, der er inddelingerne allerede lavet og du kan nemt tage alt ud uden at "pakke ud"


Huskeliste til flyturen:

Håndbagage (med smart inddelings system)

Klapvogn (som kan være i håndbagage)

Bæresele/slynge

Skiftemåtte

Bleer

Vådservietter

Poser til beskidte bleer

Madpakke børn ( juicer, figenstænger, frugt, kiks, mad, grønsagsstænger )

Bøtte med låg

Skiftetøj (2 sæt pr. barn)

Legetøj

Apps på tlf.

Bomuldstæppe

Høretelefoner i børnestørrelse til film

Yndlings bog/bøger til godnathistorie

Jetkids

ØREPROPPER

Sut/sutter ( med suttesnor så den ikke forsvinder mellem sæderne)Spørg endelig hvis der er noget du er i tvivl om, jeg har helt sikkert ikke fået skrevet det hele ned her. Men håber der er lidt som er brugbart :)


Rigtig god flyvetur.


Xx

Sofie

208 views0 comments
bottom of page