top of page
Search
  • Writer's pictureSofie Engell

Tips til en mere bæredygtig hverdag


Telefon

Jeg blev SÅ overrasket da jeg fandt ud af at man kan få en telefon, som er mere miljøvenlig end de andre på markedet. Samsung bruger genanvendelige materialer hvor de kan. Selvom det koster det dobbelte, at producere en oplader af genbrug, så vælger de at gøre det for at skåne miljøet. Derudover er deres nyeste telefoner testet til at have 3,5 x mindre stråling end fx. Iphone og Huawei (se undersøgelsen her). Det vil siger telefonen er ikke kun bedre for miljøet, men den er også bedre for dig og din familie, specielt til børn er dette vigtigt. Så gør det jo ikke noget at kameraet også er det bedste på markedet. Når man nu har småbørn man elsker at fotografere ;)

Gaveindpakning

Vi bruger 850 tons gave papir om året!!!!!! Det betyder et kæmpe forbrug af vand, energi og kemi til at fremstille dette. Fibrene i gave papiret er ikke egnet til genbrug. Derfor SKAL de smide til almindelig forbrænding. Tænk på al den kemi, lige op til vores fugle og den luft vi indånder. Et smukt og nemt alternativ kan være stof eller æsker du alligevel har liggende derhjemme. Man kan få smukke gaveposer i stof som kan genbruges i mange mange år. Eller købe billige rest stoffer i stof butikker som så kan genbruges med forskelligt bånd. Hvis du ikke er klar til gaver pakket ind i stof, kan du købe FSC-mærket gave papir som kan genanvendes og derved er bedre for miljøet.
Sæbe

Hvis du vælger en gammeldags fast sæbe, i stedet for de moderne flydende sæber, kan du spare miljøet for rigtig meget. Bare produktion af emballagen til den flydende sæbe, skader miljøet 200 gange mere, end emballagen til den faste. Derudover bruger man langt mindre sæbe, ved den faste og derved skåner du miljøet for rigtig meget forurening (læs mere her).
Kaffe

ER du ligesom mig, Typen som ELSKER en take away kaffe /chailatte. Så kan du købe ret fede kopper til dette, som holder mange år. Tænk på hvis du et helt liv, drikker en take away kaffe om dagen, hvor mange kopper med plastiklåg du smider i skraldespanden? Tip.. Espresso House giver lige nu dobbelt op på klip i deres app, når du bringer egen genbrugs kop. Så ikke nok med at du spare miljøet, du får også en gratis kaffe efter 9 klip :)


Spar på energien

Vidste du at hvis du vasker tøj, bruger opvasker osv. efter kl 20.00, så bruger du det rest el som er blevet produceret i løbet af dagen. Det er ikke bare billigere for dig, men også mere miljøvenligt. Da el selskaberne ikke behøver at producere ligeså meget strøm. Win win :)Skil dig af med ting og bliv gladere.

Du kan lave en rutine med, at den første søndag i hver måned eller hver kvartal, så gennemgår hele familien klædeskab, legetøj, nips osv. vi har så mage ting liggende i gemmer, i kælder osv. som vi ikke bruger. Disse ting kan du evt. sælge eller forære væk. Det giver en kæmpe tilfredsstillelse, ikke at have så mange ting og det giver en dejlig følelse, at forære dem til nogen, som bliver så taknemlige. Vi har en kasse stående, ude foran vores hus. Her ligger vi ting, i vi ikke længere bruger. ALT bliver taget. Dit skrald kan være en andens guld. Der er så mange som ikke har mange midler og for dem har det kæmpe værdi at kunne fået par nye fine lysestager eller andet.
Fede genbrugs shops

Det aller bedste for miljøet, er jo selvfølgelig at købe genbrug. I stedet for at der skal produceres nye møbler, tøj osv. så brug de smukke ting, som allerede er i omløb. Du kan finde de lækreste ting brugt. Vi har kun genbrugs møbler, på drengenes værelse. Og det er så lækkert, med den her lidt retro stil, plus det er godt for bankkontoen. Vi har brugt 850 kr på en baby seng, en juniorseng, et klædeskab og et andet skab. Bum..Jeg har samlet nogle af mine ynglings steder at kigge efter genbrugsting.


Reshopper

Facebook grupper. Ex. køb og sælg i København, køb og sælg på Vesterbro og omegn

Dba


Webshops med fokus på bæredygtighed

Vi lever i en tid, hvor vi er vandt til at købe nyt. Det kan være en svær vane og ændre, lige på en gang. Derfor har jeg samlet en liste over webshop, som har fokus på bæredygtighed og miljøvenlige produkter og eller produktion. Så kan du med bedre samvittighed shoppe lidt nyt og lækkert. Men husk at undgå impuls køb. Hellere tænk, "ej det ønsker jeg mig" OG hvis det bliver hængende i dine tanker, ved du at det er noget du bliver rigtig glad for. Men langt hen af vejen, glemmer man det par sko man nær købte impulsivt. Ved at tænke sådan, vil du spare rigtig mange penge og ikke mindst, spare miljøet for en masse resourser.


Inspiration til bæredygtig livsstil:

Sustain Daily


Børn:

Parcellet

LittleLine

Aniel

Pure baby

Serendipity Organics

Naturebaby

Skovalfen

Plantoys

GrimmsBolig og kvinder:

Organic basis

Fair fair

Woodly

Aiayu

Stinne Gorell

My fair shop

Gå grøn

Øko familien

Yume Cph

Cahetu

Le pirol

Woron

Care by me

Fonnesbech

Grobund

The organic club


Tak at i læste med <3


Jeg håber virkelig at indlægget har inspireret jer, til måske at komme et eller to skridt tætter på en bæredygtig hverdag.


Kærligst

Sofie
157 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page